26 juni 2019
19:00

Bergnäsets AIK

Luleå SK - Bergnäsets AIK 4-1

Vi börjar matchen bra och tar kommandot. Vi skapar chanser och gör logiskt 1-0. Fint mål av Victor P, ass Matte. LSK sticker upp för första gången i halvleken och får en hörna. På det efterföljande inkastet görs 1-1 på nick. Vi fortsätter ha kommandot även om LSK fick energi efter målet. Vi har ett kanonläge till 2-1 där Jens slår ett fint inlägg till Victor P som får sträcka sig fram men den går över.

Efter drygt 35 minuter händer det som tyvärr speglar resten av matchen. Tosin får direkt rött kort vid en inkastsituation. Två spelare som står och kampar och drar i varandra och Tosin ger en armbåge i sidan när han försöker komma lös. Onödigt gjort men samtidigt ruggigt tufft med rött kort. Ett gult kort och en ev. tillsägelse hade räckt.

Vi har ändå en positiv känsla i paus att vi kan vinna matchen trots 10 man. Vi börjar halvleken ok men åker tyvärr på 2-1 efter 5 min, inlägg och skicklig nick i mål. LSK har självklart mer boll i 2:a halvlek men mest i backlinjen. Vi står upp bra i 2:a halvlek och skapar ändå några bra målchanser som vi tyvärr inte sätter dit. 3-1 kommer på en omställning då vi gått fram med mycket folk, 4-1 på straff i matchen sista spark.

Sammanfattningsvis tar vi med oss att vi kontrollerar matchen bra med 11 man på plan samt att alla spelare gör sitt bästa och kämpar trots att det grinar emot. Positivt är att vi med en man mindre på plan släpper till lite och skapar en del framåt.
Nu slickar vi såren och tar en välförtjänt sommarvila på ett par veckor.